2 Απριλίου 2019 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο 2o Δημοτικό Καλαμαριάς

                               

 Σήμερα είχα την χαρά να επισκεφθώ το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς μετά την πρόσκληση που δέχθηκα από τους εκπαιδευτικούς, για να γιορτάσω μαζί με τα παιδιά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.Ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος, γιατί είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να αφήσουμε την φαντασία να μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι. Μπλέκοντας τους ήρωες του Χαν Κρίστιαν Άντερσεν στην ιστορία του "Ρατζού του ελέφαντα που δάκρυσε " .Έτσι τιμήσαμε και έναν άλλον μεγάλο παραμυθά και δάσκαλο,γνωστό για τις παραμυθοσαλάτες του, τα ανάποδα παραμύθια, τα λίμεριγκ, τον Κρεμμυδάκη του, το δημιουργικό λάθος,τις λαθεμένες ιστορίες του, οποίος δεν πρόλαβε να δει τις ιδέες του και τα πρότζεκτ που έκανε στα σχολεία να εκδίδονται από κάποιους άλλους συγγραφείς.

Τον Τζιάνι Ροντάρι, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Κάπως έτσι εμφανίστηκε το κοριτσάκι με τα σπίρτα, για να βοηθήσει τον ελέφαντα Ρατζού να ελευθερωθεί, ή ο μολυβένιος στρατιώτης για να δώσει λύση ,ακόμη το ασχημόπαπο ,καθώς και η Τοσοδούλα,ώστε να δώσουν το δικό τους τέλος στην ιστορία.

Στη συνέχεια με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι πατούσες του ελέφαντα» γίναμε εξερευνητές , για να γνωρίζουμε τα δικαιώματα των ζώων ,να ανακαλύψουμε πως πρέπει να σεβόμαστε και να αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα όλων των πλασμάτων που κατοικούν στη γη. Γιατί ο πλανήτης ανήκει σε όλους μας ,ανθρώπους και ζώα όπως λέει και ο Ρατζού.

Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς και την φίλη Χρύσα Δραγαννίδου για την πρόσκληση, να γιορτάσω μαζί τους αυτήν την ημέρα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις όμορφες και δημιουργικές στιγμές που μοιραστήκαμε. Υπέροχο το δώρο σας λατρεύω τα λουλούδια.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις